Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Το τραγούδι της ημέρας. Διαλέγει η Ελένη Γ.

Η -συνήθης πια- Ελένη Γ. από το Α1 του Γυμνασίου Παραδεισίου βρήκε σωστά στον γρίφο της εβδομάδας ότι η Σεχραζάτ/Χαλιμά έχει εμπνεύσει τους έλληνες τραγουδοποιούς όχι μόνο με την ίδια την παρουσία της αλλά και με τις ευφάνταστες αφηγήσεις της και τους διάσημους πρωταγωνιστές τους.
Ένας από ήρωες, λοιπόν, που επινόησε κατά τη δε-θυμάμαι-ποια-από-τις-Χίλιες-και-Μία-Νύχτες που κρατούσε ξάγρυπνο τον βασιλιά Σαχριάρ, (το λήμμα της Βικιπαιδείας στο επόμενο λινκ αναφέρει ότι ήταν η 133η ιστορία και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω) ήταν κι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός (:οι περιπέτειές του μοιάζουν με τις περιπλανήσεις του "δικού μας" Οδυσσέα).
Με το ίδιο όνομα τιτλοφορεί τους στίχους αυτού του τραγουδιού ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, τους οποίους μελοποιεί και ερμηνεύει σε πρώτη εκτέλεση ο Μάνος Λοϊζος. Πρόσφατα, ακούσαμε και τη διασκευή του από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.
Επειδή, λοιπόν, η Ελένη βρήκε και το όνομα του Σεβάχ και τον Μάνο Λοϊζο αλλά και τον Αλκίνοο, διαλέγει για μας σήμερα το τραγούδι της ημέρας. Κάτι μου λέει, βέβαια, πως για το τελευταίο σκέλος του γρίφου δε χρειάστηκε να το σκεφτεί και πολύ καθότι η κάτωθι επιλογή της αποκαλύπτει ότι μάλλον έχει καλή σχέση με το ρεπερτόριο του Αλκίνοου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: