Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τόσα καλοκαίρια...

... μας έχουν φύγει από τα χέρια  που λέει και το άσμα: 
Αλλά εμείς, δηλαδή, το Β1 και το Β2 του Γυμνασίου Παραδεισίου αποφασίσαμε το περασμένο  καλοκαίρι να μην το αφήσουμε να ξεγλιστρήσει σε φευγαλέες αναμνήσεις: το αποτυπώσαμε σε εικόνες για να σας δώσουμε μια γεύση από όσα ζήσαμε πριν ξεκινήσει και πάλι η βάσανος του σχολείου.
Μόλις έφτασε η αποφράδα 11η Σεπτεμβρίου, επιστρέψαμε στα θρανία και βρεθήκαμε και πάλι στο σχολείο... Και, ως είθισται στη Β' Γυμνασίου, η περιπλάνησή μας στον κόσμο της Λογοτεχνίας ξεκίνησε από το ομότιτλο απόσπασμα της Ζωρζ Σαρρή όπου τα κοράσια σε ένα σχολείο θηλέων ξανασυναντιούνται την πρώτη μέρα των μαθημάτων μετά τις θερινές διακοπές.

Το καλοκαίρι εκείνο τους σημαδεύει τόσο που δε χάνουν ευκαιρία να διηγηθούν τι πέρασαν -πρώτα η μία στην άλλη και μετά όλες μαζί και η καθεμία ξεχωριστά στην αγαπημένη τους καθηγήτρια που, πριν καλά-καλά κάτσει στην έδρα, τους έβαλε να γράψουν έκθεση με το θέμα "Πώς πέρασα το καλοκαίρι". 
Και εκεί ήταν που περίμενε σύσσωμη η Β' Γυμνασίου (καθότι με ξέρει από πέρσι τι λατρεία τρέφω στις εκθέσεις) ότι κι εγώ θα τους βάλω να γράψουν μια αντίστοιχη έκθεση. Προς έκπληξή τους ωστόσο (τώρα αν κρύβεται και κάποιο άλλο συναίσθημα όπως απογοήτευση ή ανακούφιση, δεν ξέρω να σας πω), η έκθεση που τους έβαλα δεν ήταν ούτε γραπτή ούτε προφορική: ήταν εικονογραφική! Κι έτσι, έφτασα να συγκεντρώσω και να σας παρουσιάσω στην ανάρτηση αυτή τις ζωγραφιές και τα κολάζ των παιδιών που κρύβουν όλη την καλοκαιρινή ανεμελιά των διακοπών τους. 
Θάλασσα, δέντρα, εκδρομές, ταξίδια, ήλιος, γέλια, ποδόσφαιρο, κατασκήνωση, φίλοι και οικογένειες, παιχνίδια και κοχύλια... όλα θα περάσουν από μπροστά σας συνθέτοντας ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι! 

Για τα περσινά σας κατορθώματα στο μάθημα των Κειμένων, πάρτε μια ιδέα πατώντας εδώ.
Δε θυμάμαι αν σας είπα εντός τάξης πόσο πολύ χαίρομαι που ξανακάνουμε Λογοτεχνία μαζί...

Συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές-τριες με τα έργα τους:

Β1
Παρασκευή Α. - Κυριακή Θ.
Κατερίνα Ζ.
Ευρυδίκη Ζ.

Ευαγγελία Ε.
Χάιδω Δ.
Γαβριέλα Β.
Πηγή Κ.
Δανιήλ Γ. - Κλεονίκη Γ.
Αναστασία Α. - Νίκη Ζ.
Άρμπρι Ζ.
Μαρία Κ.


Χανόρα Α.
Μαρία Α.


Β2

Ελισάβετ Μ.
Αγγελική Σ.


Αθανασία Μ.

Κατερίνα Χ.
Ειρήνη Σ.
Γιώργος Μ. 

Κλεμεντίνο Σ.
Αλέξανδρος Μ.

Ντενίσα Μ.

Παντελής Τ.


Ρονάλντο Μ.
Σάββας Π.




.... Και καλό μας χειμώνα!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: