Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αχ, βρε Κυκλωπάκι μου.... ΟΙ ζωγραφιές των μαθητών της Α' Γυμνασίου Μεθάνων

Αμφιβάλλω αν συμμεριζόταν ο Οδυσσέας για τον Κύκλωπα το παραμικρό από την τρυφερότητα που εκπέμπουν  τα λόγια του Μανόλη Ρασούλη  στο παλιό τραγουδάκι του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Και γιατί, άλλωστε; Η σχέση τους είναι καθαρά συγκρουσιακή, και σε επίπεδο πολιτισμικό και σε επίπεδο προσωπικοτήτων. Ο ένας είναι  υπερασπιστής αξιών όπως η φιλοξενία, η δικαιοσύνη, η
συντροφικότητα και βασίζεται στην εξυπνάδα και την επινοητικότητά του. Ο άλλος είναι αφιλόξενος, αγροίκος, απολίτιστος και βασίζεται στην κτηνώδη του δύναμη και στην ωμή βία. Στην κυριολεξία ωμή. Σαν τα κουτάβια λέει ο Όμηρος κτυπούσε κάτω τους συντρόφους του Οδυσσέα και τους έτρωγε.... Του βγάζεις το μάτι τώρα ή δεν του το βγάζεις; Ο Οδυσσέας πάντως του το 'βγαλε. Δικαίως μεταξύ μας, πλην το παρατράβηξε λίγο μετά που ψήλωσε ο νους και επαιρόταν,  πράγμα που το πλήρωσε έχοντας τον μονίμως τσαντισμένο Ποσειδώνα (πατέρας του Πολύφημου) συνεχώς στο σβέρκο του, γεγονός που οδήγησε σε πολλές περιπέτειες τον Οδυσσέα και στο θάνατο όλους τους υπόλοιπους συντρόφους του.
Το επεισόδιο με τον Κύκλωπα κλήθηκαν να εικονογραφήσουν οι μαθητές της Α' Γυμνασίου Μεθάνων, ήταν όμως ελεύθερος όποιος ήθελε να εμπνευστεί από οποιοδήποτε επεισόδιο της Οδύσσειας, πράγμα που έκανε τελικά ο Χρήστος, εικονοποιώντας τα εν Κίρκη διαδραματισθέντα.
Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον Άγγελο που έφυγε ξαφνικά από το σχολείο μας λίγο πριν την ανάθεση της εργασίας.

Αθηνά
Βασίλης Λ.

Βασίλης Κ.

Θάνος
Κανέλλος

Μαρίνα

Ρίτα

Σάρα

Σταμάτης

Στέφανος
Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: