Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πόλεμος και Ειρήνη

Στο μάθημα της Γλώσσας ασχοληθήκαμε με τη θεματική "Πόλεμος και Ειρήνη". Η πάντα δραστήρια και δημιουργική Γ' Γυμνασίου Παραδεισίου έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα και καρπός της δουλειάς μέσα αλλά και πέρα από την τάξη, είναι οι εργασίες που θα δείτε στην παρούσα ανάρτηση.

Από τις συζητήσεις μας, έγινε φανερό ότι ο πόλεμος δεν είναι κάτι που διεξάγεται μακριά από μας, σε άλλο χρόνο ή σε άλλο χώρο. Μπορεί να συμβεί κάθε στιγμή που οποιοσδήποτε παραβιάζει τα δικαιώματα και την ελευθερία μας. Κατά τον ίδιο τρόπο, η ειρήνη δε χρειάζεται άλλες δραματικές συνθηκολογήσεις, περιοριστικούς όρους κι αιματηρές συναλλαγές για να επιτευχθεί- οικοδομείται κάθε στιγμή που οποιοσδήποτε σέβεται και βοηθά τον διπλανό του.  
Γι' αυτό, τα παιδιά έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σ' αυτό που ιδανικά θα θέλαμε να ήταν ένα παγκόσμιο κτίσμα: την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τη συνύπαρξη και τη συνεργασία. Έφτιαξαν εικόνες, ζωγραφιές, κολάζ και βίντεο με σκοπό να καταγγείλουν τον πόλεμο και να προάγουν τα θετικότερα εκείνα κομμάτια της κοινωνίας και του εαυτού μας που ενωμένα συνθέτουν την ειρήνη. Στην προσπάθεια αυτή συστρατεύθηκαν (sic) όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ - ακόμα και τ' αδέλφια τους!
Σας καλούμε, λοιπόν, να μας ακολουθήσετε στην ειρηνική διαδήλωση που οργάνωσαν το Γ1 και το Γ2 του Γυμνασίου Παραδεισίου.


Ελένη Γ. 


Μαρία Α. 


Κατερίνα Μ. και Μαρία Σ. 



Μιχάλης Α. και Νίκος Κ. 


Τα κολάζ και τις ζωγραφιές που έκαναν τα παιδιά τις συνέθεσα στο παρακάτω βίντεο χρησιμοποιώντας ένα αντιπολεμικό τραγούδι που μιλά για τη συναδέλφωση, το Imagine του J. Lennon.



Χρυσάνθη Κ. & Όλγα Κ.

Κυριακή Μ.

Κική Κ.

Νικολέτα Κ.
Δέσποινα Π.

Δέσποινα Π.

Αντώνης Α.
Μαριέττα Χ.

Αμαρίλντο Λ. & Άντζελα Λ.
Κλεστίνα Π.
Βέρα Λ.

Πόπη Μ.

Αργυρώ Ν.

Μιχάλης Μ.

Σάββας Λ.

Σάββας Α.

Σάββας Α.

Υ.Γ. Επειδή ειρήνη χωρίς γέλιο δε γίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: