Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Μουσικά Ρεπορτάζ, prequel: "Γεια σου χαρά σου, Βενετιά" (gia_des) και "Στη Σταδίου" (Kakos Lykos)

  "Πάρε ένα  τραγούδι και κάν'το είδηση". Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν θα ήταν στίχος του Τζον Λένον, σε αυτό το σύμπαν είναι παράφραση ενός στίχου του Τζον Λένον  που περιγράφει το πλαίσιο της δημιουργικής εργασίας που υλοποίησαν  μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.
     Αλλά αυτή η ανάρτηση δεν περιέχει τα κείμενα των παιδιών...  Καμιά φορά, βλέπετε,  κάνω  κι εγώ τις εργασίες που βάζω στους μαθητές μου, τούτη τη φορά "έχωσα" και τη gia_des  να την κάνει. (Στην πραγματικότητα... "αυτοχώθηκε", αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία..) Μέχρι να κατορθώσω να πληκτρολογήσω τις εργασίες των παιδιών (από τον Γενάρη παιδεύομαι), ιδού εν είδει προοικονομίας  οι δικές μας "εργασίες",  με βάση τα τραγούδια "Γεια και και χαρά σου Βενετιά" (η gia_des)  και "Στη Σταδίου" (εγώ).
Α) Γεια σου χαρά σου Βενετιά (Νίκος Γκάτσος )


Βενετία-Κρήτη με ιστιοφόρο; Ένα ταξίδι που… φυσάει!
Της gia_des για το ενημερωτικό ιστολόγιο "Τι Λες Τώρα;"
      Ξεκίνησε το ταξίδι του σήμερα ο Κρητικός φοιτητής Μ.Κ. που φιλοδοξεί να γίνει ο νεαρότερος ιστιοπλόος που έχει διανύσει με ιστιοφόρο την απόσταση Βενετία-Κρήτη.  «Από παιδί στην Κρήτη με γοήτευε η θάλασσα και γι’ αυτό ασχολήθηκα άλλωστε με την ιστιοπλοΐα. Όταν βρέθηκα στη Βενετία για σπουδές, πάλι ήμουν σε άμεση και καθημερινή επαφή με το… νερό. Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα να διασχίσω με ιστιοφόρο την απόσταση που χωρίζει τα δύο μέρη που με καθόρισαν.», δήλωσε ο ίδιος στην απεσταλμένη μας Δ.Γ., η οποία βρέθηκε στο λιμάνι της Βενετίας για να καλύψει την έναρξη του εγχειρήματος. Τη στιγμή που ανεβαίνει στο ιστιοφόρο του, η ελληνική φωνή αντηχεί:  «Σαλπάρουμε! Γεια σου χαρά σου Βενετιά!»
     Η εποχή που επέλεξε για να πραγματοποιήσει το ταξίδι του κρίνεται ιδανική, καθώς ο ερασιτέχνης αλλά έμπειρος ιστιοπλόος μελέτησε αναλυτικά τις προγνώσεις καιρού πριν καταλήξει στην ακριβή ημερομηνία. Τόσο τα θαλάσσια ρεύματα όσο και οι καιρικές συνθήκες και ιδίως οι νότιοι άνεμοι που αναμένονται να είναι αρκετά δυνατοί ευελπιστεί ότι θα είναι σύμμαχοι στο ταξίδι του. «Το μόνο που εύχομαι πραγματικά είναι να φυσάει συνεχώς αεράκι και να μη χαμηλώσει καθόλου ο ούριος άνεμος.», συμπλήρωσε με έναν τόνο αισιοδοξίας. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Μ.Κ. θα είναι νότια με δύο σύντομους σταθμούς, στη Μονεμβασιά και στα Κύθηρα, στη θέση «γαλάζια εκκλησιά». Όσο για το πώς σχεδιάζει να τα περάσει στο ταξίδι, μας λέει: «Είναι σκληρή η ζωή στην πλατιά θάλασσα. Και μοναχική. Αλλά καμιά φορά είναι και διασκεδαστικό. Συνηθίζω να τραγουδώ στην κουπαστή- και μάλιστα δυνατά για να ακουστεί σ’ όλον τον κόσμο- αν και δεν ακούει πραγματικά κανένας!»
      Μας αποκαλύπτει, τέλος, γιατί επέλεξε ο προορισμός του να είναι το γενέθλιο νησί. «Μα γιατί πάντα εκεί επιστρέφω. Γιατί με ανακουφίζει η βεβαιότητα ότι στο τέλος ενός συναρπαστικού ταξιδιού, θα δω τη γνώριμη κορφή της Κρήτης και θα ‘χω μια αγκαλιά από τη μανούλα και την αδερφή μου.» Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Μ.Κ. και συμμεριζόμαστε την επιθυμία του: Φύσα, αεράκι!

Α προς  Β)  Ιντερμέδιον κομιξικό
(Όσοι δεν έχετε παιδιά μάλλον δεν το πιάσατε, οπότε δείτε εδώ)
 Πηγή

 Β) "Στη Σταδίου" (Οδυσσέας Τσάκαλος)


     
Έκανε την νύχτα…  μέρα για τον έρωτα.
Του Κακού Λύκου για την εφημερίδα «Κουτσομπολίστε Μαζί Μας»
       Πρωτόγνωρες στιγμές έζησαν εχθές το βράδυ όσοι  έτυχε να περνούν από την οδό Σταδίου  στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εκτυφλωτικά φώτα κατέκλυσαν ξαφνικά την οδό και το σκοτάδι έγινε μέρα. Όχι δεν ήρθαν οι εξωγήινοι, όχι η Εθνική δεν ξαναπήρε το Euro,  όχι οι δανειστές μας δεν μάς έσβησαν το χρέος… Αυτό τον φαντασμαγορικό τρόπο διάλεξε ο 30χρόνος  τραπεζικός Γιώργος Ζ. να κάνει πρόταση γάμου στην Άννα, την κοπέλα του.
      Το γεγονός εκτυλίχθηκε  στην οδό  Σταδίου  μετά το τέλος της τελευταίας προβολής στον κινηματογράφο «Αττικόν». Μολονότι, όπως δήλωσε,  το ψιλόβροχο και το έντονο ψύχος  τον έβαλαν σε σκέψεις για την ματαίωση του εγχειρήματος, ο νεαρός άνδρας αποφάσισε να μείνει  σταθερός στο σχέδιο που με τόσο κόπο είχε  οργανώσει  και να ζητήσει το χέρι της αγαπημένης του με χολιγουντιανό τρόπο.   Αφού παρακολούθησαν την ταινία «…» κι έβγαιναν από τον κινηματογράφο μαζί με τους άλλους θεατές,  άναψαν ξαφνικά δεκάδες προβολείς στα γύρω μπαλκόνια φωτίζοντας την έκπληκτη Άννα, ενώ την ίδια στιγμή οι επιγραφές των γύρω καταστημάτων  άρχισαν να προβάλλουν μηνύματα που αναβόσβηναν : «Άννα, σ΄ αγαπώ», «Άννα, παντρέψου με », «Άννα , είσαι η γυναίκα της ζωή μου». Τότε ο Γιώργος Κ. γονάτισε μπροστά στην αγαπημένη του, έβγαλε ένα δαχτυλίδι από την τσέπη του και τη ζήτησε σε γάμο.  Τα μάτια  της Άννας άνοιξαν διάπλατα, φωτίστηκαν κι  αυθόρμητα τον αγκάλιασε μέσα σε αναφιλητά ευτυχίας και αποδέχθηκε την πρότασή του υπό τις ζητωκραυγές και τα χειροκροτήματα του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί.
    Η μελλόνυμφη πλέον Άννα, εμφανώς συγκινημένη  ακόμα, δεν κατάφερε να μας κάνει δηλώσεις. Ο  Γιώργος, αντίθετα,   στα πρώτα του λόγια ως μέλλων  γαμπρός δήλωσε περιχαρής: «Είχα τρομερή αγωνία καθόλη τη διάρκεια της προβολής.  Ήξερα ότι αυτό που θα της έλεγα θα με πήγαινε στον ουρανό ή στον Άδη.  Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αισθάνομαι  τόσο  ευτυχισμένος κι αλαφρωμένος που κάποια στιγμή φοβήθηκα πως θα απογειωθώ και της ζήτησα να με κρατήσει απ’ τη μέση.  Τι να σας πω; Αισθάνομαι πως  όλα είναι δικά μου πια!  Η Αθήνα μου ανήκει.   Θέλω να ευχαριστήσω τους  ιδιοκτήτες των γύρων σπιτιών και μαγαζιών για την βοήθεια τους  να  υλοποιήσω το σχέδιό μου και τον Δήμο που μου έδωσε την άδεια».
     Η βραδιά συνεχίστηκε σε παρακείμενο μπαρ. Οι συγγενείς και οι φίλοι του ζευγαριού προκαταβάλλοντας την θετική  απάντηση της… νύφης, είχαν διοργανώσει  πάρτι – έκπληξη που κράτησε μέχρι πρωίας.  Η πανευτυχής Άννα ξεχώρισε με την ομορφιά και τη χάρη της τραβώντας τα βλέμματα όλων,  γνωστών και αγνώστων,  που  παραδέχονταν  απερίφραστα πως  «ωραίες είναι  και οι σταρ του Χόλιγουντ, μα σαν την Άννα καμία».  Τίποτα από αυτά ωστόσο δεν άγγιξε το  ερωτευμένο ζευγάρι που πέρασε όλο το βράδυ αγκαλιασμένο να ανταλλάσσει λόγια αγάπης.
     Κι από μας καλούς απογόνους…

Όχι Γ)  Επίμετρον 

Δεν υπάρχουν σχόλια: